środa, 18 listopada 2015

Puszyste placki jaglane

Składniki - na 4 placuszki
  • 100 g ugotowanej kaszy jaglanej – wysuszonej
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • cynamon/kakao



1. Do miski wsypujemy 100 g kaszy jaglanej – wysuszonej, dodajemy dwa banany, dwa całe jajka oraz cynamonu lub kakao.
2. Wszystko dokładnie mieszamy tak, aby zrobiła się jednolita masa, w razie jeżeli masa zrobi się za bardzo gęsta dolewamy troszkę wody. Całość odstawiamy na 3 min.
3. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub smalec i wykładamy na patelnię uzyskaną konsystencję w formie małych placków, na dwa-trzy placki. Smażymy aż się zarumienią i przewracamy na drugą stronę.
4. Placki wykładamy na talerz albo jemy od razu, albo możemy zjeść na zimno np. jako drugie śniadanie w pracy lub do szkoły.
Smacznego :)














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz